Agenda

Coronavirus


Nieuws

26 juni 2021

Goed nieuws!!! Nederland gaat steeds verder van het slot. Alles kan en mag bijna weer.

De kantine en het terras zijn weer volledig geopend.

Ook zijn deze zomer officiele toernooien en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen voor alle leeftijden weer mogelijk. Toeschouwers zijn welkom, wel moeten volwassenen 1,5 meter afstand tot elkaar houden, een vaste zit- of staanplaats hebben en zich bij aankomst registreren. Het clubleven kan weer tot bloei komen. 

28 april 2021

De kantine en het terras blijven voorlopig nog gesloten. Alleen de avondklok vervalt per 28 april 2021.

 

23 maart 2021

Op dit moment zijn er geen verdere versoepelingen. We blijven nog zeker tot en met 20 april in de huidige lockdown. Alleen de avondklok gaat vanaf 31 maart naar 22:00 uur in i.p.v. 21:00 uur.

8 maart 2021

De avondklok is verlengd tot april.

Vanaf 16 maart mogen ook volwassenen vanaf 27 jaar met vier personen samen buiten sporten. Dus dubbelen kan voor deze groep ook weer. 

23 februari 2021

De avondklok is verlengd tot en met 15 maart 04.30 uur.

Jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart met meer dan twee personen buiten sporten op sportaccomodaties, alleen nog niet in competitieverband. 

2 februari 2021

De lockdown in Nederland duurt in elk geval tot en met 2 maart 2021. Tot woensdag 10 februari geldt daarnaast nog steeds een avondklok tussen 21.00 uur en 04.30 uur. 

12 januari 2021

De lockdownmaatregelen van 15 december 2020 zijn verlengd tot 9 februari 2021. 

15 december 2020

Vanaf vandaag mogen groepjes van maximaal 2 personen samen sporten, zowel binnen als buiten.
Op dit moment is dus alleen weer enkelspel toegestaan. 

De kantine, kleedkamers en douches blijven gesloten.

18 november 2020

Het kabinet heeft besloten dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken weer komen te vervallen vanaf donderdag 19 november. Dit betekent dat dubbelen weer mag. De maatregelen die thans gelden zijn de maatregelen die bekend gemaakt zijn op 13 oktober (zie hieronder 14 oktober 2020!!!). 

4 november 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis. De maatregelen komen bovenop de "gedeeltelijke lockdown" en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

- Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). 

- Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1,5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden. 

- Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

- Er worden geen wedstrijden gespeeld.

- Publiek is niet toegestaan.

- Sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de "gedeeltelijke lockdown" en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden. 

 

14 oktober 2020

Het kabinet heeft weer extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De aangekondigde maatregelen gelden voor de komende 4 weken. 

Competities en overige wedstrijden vinden geen doorgang. Gelukkig blijft het wel mogelijk om vrij te tennissen op de eigen vereniging onder de volgende voorwaarden:

- kantine blijft gesloten;
- thuis douchen;
- 1,5 afstand houden op de baan;

- maximale groepsgrootte 4 personen voor volwassenen;
- publiek is niet toegestaan;
- geen high fives en wisselen met de klok mee;
- na afloop zo snel mogelijk naar huis. Met elkaar op het terras zitten is niet toegestaan.

Blijf thuis bij klachten. 

 

29 september 2020

Het kabinet heeft gisteren opnieuw maatregelen genomen i.v.m. het coronavirus.

Dit houdt voor onze tennisvereniging in dat vanaf dinsdag 29 september 18:00 uur de kantine wederom gesloten zal zijn.

 

26 juni 2020

Per 1 juli mogen de kantine, het terras en de kleedkamers weer open. Uiteraard blijft altijd de
1,5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygienemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.

Er geldt vanaf 1 juli 2020 geen verplichte reservering meer vooraf. Iedereen kan gewoon gebruik maken van het afhangbord in de hal van de kantine. Wel hangen er op het prikbord naast het afhangbord lijsten met het verzoek je naam daarop te noteren op de dag dat je op het tennispark bent geweest. 

 

21 mei 2020 

Dubbelen mag weer; terras en clubhuis blijven nog gesloten.

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van 19 mei jl. zijn de richtlijnen voor tennis versoepeld. Alle spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1,5 meter gehandhaafd wordt.

De overige richtlijnen blijven van toepassing.

Vooraf dient een baan te worden gereserveerd via de app en aangegeven te worden welke personen op welk tijdstip op welke baan gaan tennissen. 

 

11 mei 2020

Goed nieuws! Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer buiten tennissen, echter
volgens de richtlijnen van de KNLTB. Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard ook houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven. 

Tot 1 juni is vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder toegestaan met maximaal twee spelers per baan.
Spelers uit eenzelfde huishouden die samen onder éé
n dak wonen mogen wel samen spelen tegen een ander stel dat samenwoont.

Iedereen dient echter voorafgaand aan het betreden van de accomodatie een baan gereserveerd te hebben via de app "Keislag reserveren banen". Leden die hiervan gebruik willen maken kunnen zich laten toevoegen aan deze WhatsApp groep. Informatie hierover is u op 14 mei jl. per e-mail toegezonden. 

Het is niet toegestaan op het terrein te zijn als u niet aan het tennissen bent!

De kantine en kleedkamers blijven gesloten i.v.m. de hygienemaatregelen.
(Gebruik het toilet alleen in uiterste noodzaak).

We roepen iedereen op zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygienemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.
 

 

21 april 2020

Jeugd t/m 18 jaar mag, onder voorwaarden, weer tennissen vanaf 29 april. De overige maatregelen
zijn verlengd t/m 20 mei. De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar.

 

31 maart 2020

Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd.

Scholen, horeca en sportclubs moeten t/m 28 april dicht blijven om verspreiding van het virus tegen te gaan. Georganiseerde sportactiviteiten mogen niet meer plaatsvinden, ook niet in kleine groepen zoals op een tennisbaan.  

 

19 maart 2020

Voorlopig geen tennisactiviteiten, KNLTB Voorjaarscompetitie uitgesteld tot begin mei!!

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar zijn of dat er nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De KNLTB houdt zich hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF. 

  

15 maart 2020

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf 15 maart t/m 6 april 2020. De KNLTB roept tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder valt ook het vrij tennissen. De maatregelen hebben ook gevolgen voor de voorjaarscompetitie. De KNLTB beraadt zich de komende dagen over de verdere uitvoering hiervan.

TV Keislag volgt deze adviezen op en het tennispark is dan ook vanaf 15 maart gesloten

 

 

 

 

Nieuws

Corona-check
Nieuws